Sommarbrev och ny träning i höst

Tja! Många har redan inlett semestern, några har lite mer jobb att göra. Vi hoppas oavsett att du får en underbar sommar.

Nu tar vi och podden lite sommarledigt till augusti. Vi kommer lägga extra mycket tid på träning, sol, bad och glass rakt ut i biceps. I övrigt kommer vi hänga i Styrkebyråns Community och på Instagram, svara på frågor, komma med tips och inspirera med träning och övningar. Kanske tar det lite längre tid innan vi svarar men annars lovar vi att allt är som vanligt!

Vi ser fram emot en spännande höst med nya träningsgrupper i vår studio i Stockholm, nya program, klädnyheter i shoppen, en rumpbok ihop med Styrkelabbet och sen startar vi upp Team Styrkebyrån – en grupp för dig som vill få nya träningsprogram från oss mer regelbundet. Hoppas du vill fortsätta hänga med oss!

Funderar du på vad du ska träna i sommar så finns vårt sommarprogram, Bär en liten släkting i shoppen. Sen finns såklart också våra andra program Bli en beefcake 3-split och 4-split och Hållfast kropp.

Det är så kul att följa alla som följer våra träningsprogram, vilken fin utveckling alla har!

Kram Johanna och Clara

Nya träningsprogram i webbshoppen till hösten

Efter sommaren släpper vi två nya program! Det ena är ett överkroppsprogram: Guns and Gains med bänk och chins. Ett program som syftar till att bli starkare i chins oavsett din utgångspunkt samt öka i bänkpress och få biffigare överkropp. Det är ett 12-veckorsprogram med tre träningspass per vecka som innehåller uppvärmning och aktivering, maxstyrka, bodybuilding och prehab för axlar. Ett program för dig som vill fokusera lite extra på överkroppsstyrkan under en period.

Program nummer två är en guide för uppvärmningsövningar och aktivering för de tre stora lyften bänkpress, marklyft, och knäböj. Här finns flera förslag och upplägg för att förbereda dina kropp och hålla dig skadefri. Ett program för dig som kanske följer ett annat program men som behöver hjälp med uppvärmning. För dig som tränar basövningarna som grund men kanske inte följer ett program och vill ha inspiration. I guiden finns också länkar till vår Youtube-kanal med alla övningar.

Överkroppsprogrammet och uppvärmningsguiden släpper vi efter sommaren!

Nya träningsgrupper i höst

Nu kan du boka in träningsgrupper med oss till hösten 2018!

Lyftarfys (start 29 augusti 18.15)

Ett träningspass för dig som inte vill binda upp dig på en grupp, för dig som bara vill träna Styrkebyrån-stajl, för dig som vill träna med skivstång, bära, lyfta, pressa, dra, rotera, gå, fälla och böja! Under en timme kör vi ett styrkepass i Lofsangruppens studio där du får ta i och jobba med både styrka och bodybuilding. Lyftarfysen drar igång onsdagen den 29 augusti varannan vecka och du bokar plats på [email protected] Du betalar 200 kronor på plats med Swish. Vi har 24 timmars avbokningsregel. I träningspasset ingår lån av handduk och hygienprodukter.

Guns and gains – överkroppsgrupp. Tre gånger varannan vecka inklusive ett träningsprogram (start 5 september 18.15)


Start 5 september. Styrkebyråns Guns and gains-grupp är för dig som vill bli starkare i överkroppen med fokus på bänkpress, chins och pullups inklusive ett träningsprogram.

Under tre tillfällen träffas vi för att jobba med bänkpress, chins och pullups. Dessutom går vi igenom assisterande övningar som gör dig starkare i dessa övningar. Vi träffas varannan vecka under sex veckor.  Efter första träffen får alla deltagare ett träningsprogram att följa för att utveckla sin överkroppsstyrka framåt.

För vem?
Styrkebyråns lyftargrupp Guns and gains är för dig som är van att styrketräna och vill fokusera på överkroppsstyrka.

Du bör ha tränat med skivstång tidigare men du behöver inte vara van att följa ett träningsprogram. Du tränar totalt tre pass med oss på våra träffar. Efter första tillfället får du ett individanpassat träningsprogram för sex veckor med 3-4 styrkepass per vecka på egen hand, för styrka i överkroppen baserat på dina förutsättningar.

Vi träffas onsdagarna 5 september, 19 september, 3 oktober.

Tid: 18.15-19.15

8 deltagare, pris 2400 kronor per person

Bli en beefcake – starkare i basövningar. Tre gånger, varannan vecka (start 5 september 19.45)

Start 5 september. Styrkebyråns Bli en beefcake-grupp är för dig som vill utvecklas i dina lyft och följas åt tillsammans med andra. Tillsammans följer ni träningsprogrammet Bli en beefcake 3-split.

Under tre tillfällen träffas vi för att jobba utifrån träningsprogrammet med basövningarna knäböj, marklyft, och bänkpress. Dessutom går vi igenom assisterande övningar som gör dig starkare i huvudövningarna. Vi träffas varannan vecka under 6 veckor.

För vem?

Styrkebyråns lyftargrupp Bli en beefcake är för dig som är vill träna med skivstång men vill lära dig mer eller nöta vidare på grunderna. För dig som vill bli starkare och bitigare. Du bör ha tränat med skivstång förut men behöver inte vara van att följa ett träningsprogram.

Vi träffas onsdagarna 5 september, 19 september, 3 oktober.

Tid: 19.45-20.45

8 deltagare per grupp, pris 2400 kronor per person.

Veckans poddavsnitt, 133: Frågeavsnitt

Vi fortsätter att svara på lyssnarfrågor även denna vecka! Förra veckans frågeavsnitt (hittar du här) snackade vi om skador, rehab och hållfasthet i kroppen. I veckans avsnitt tar vi det vidare och snackar mål, träningsplanering, käk och DIPS!

Hålltider:

0.00 INTRO
Pressar och Dr Mellbergs bröllop

5.58 KOST
Hur bör man äta om man tränar för att bli en beefcake? Vad, när, hur, varför?

10.26  ÅTERHÄMTNING
Hur ser ni på återhämtning mellan styrkepass och på konditionsträning där emellan?

18.16  ENERGI UNDER TRÄNINGSPASS

20.56 FETTPROCENT/ENERGIUNDERSKOTT
Om man ligger på relativt låg fettprocent (<10%), och har utebliven mens, hämmar det då ens möjlighet att bygga muskelmassa?

27.05
Hatar dips, alternativa övningar? Och göra dips om ont i axeln?

33.30 FÖLJA TRÄNINGSPROGRAM/MÅL
Hur gör man för att hålla sig till ett träningsschema?

38.16
Hur ökar man sin mängd träning? Alltså fler träningstillfällen i veckan, kanske till och med flera pass utspridda över en dag?

41.16
Hur ska man tänka när det kommer till att konstruera ett eget träningsprogram? Ska ett bra program vara samma övningar varje vecka, eller kan man variera?

47.38 AVSLUT – Glad sommar!

Sommartips på tidigare avsnitt

För dig som vill dyka ner ytterligare i den kungliga övningen dips som tränar bröst och triceps, framför allt, så finns ett tidigare avsnitt om bara dips här, avsnitt 85. Vi har också två tidigare avsnitt om sommarträning, avsnitt 35 hittar du här och 85 hittar du här.