Tre nya träningsprogram och nya lyftardagar

Idag är vi superglada att kunna släppa tre träningsprogram och två nya lyftartillfällen: en hel helg och en hel dag. Många har frågat oss om att ha en mer sammansatt dag för de som reser långt ifrån och därför testar vi nu att bjuda in er till en lyftardag den 18 augusti, där vi kör både böj, mark och bänk på samma dag. Vi är så stolta över att äntligen kunna släppa våra träningsprogram också, in i webbshopen och spana in om något av dem passar dig, och läs mer om dem nedan!

Kram Johanna och Clara

Tre stycken träningsprogram i vår webbshop

Bli en beefcake och öka i basövningarna 3-split (3 pass/vecka)

Bli en Beefcake-programmet vänder sig till dig som tidigare har lyft med skivstång, för dig som provat på basövningarna knäböj, marklyft och bänkpress och vill följa ett program. Eller så kanske du har kört vårt program Hållfast kropp och känner att du vill ta ett steg vidare. Du kommer också få ut massor av detta program om du är van att lyfta men kanske inte fokuserat så mycket på assisterande övningar tidigare.

Det är ett program för dig som vill träna tre styrkepass per vecka och bli starkare primärt i knäböj, bänkpress, stående press och marklyft. Varje träningspass har två huvudövningar och därefter följer tre assisterande övningar som syftar till att ge musklerna som du använder i basövningen en skjuts. Läs mer om programmet här.

Bli en beefcake och öka i basövningarna 4-split (4 pass/vecka)

Bli en Beefcake-programmet, fyrdagssplit, är ett tuffare program för dig som är van att träna basövningar. Kanske har du följt ett program tidigare och hamnat på en platå i din träning eller så är du intresserad av att köra mer assisterande övningar som kan göra dig större och starkare i grunden. För dig som vill bli stark och biffig helt enkelt!

Det är ett program för dig som vill träna fyra pass per vecka och bli starkare primärt i knäböj, bänkpress, stående press och marklyft. Varje träningspass har en styrkeövning och därefter följer fyra till fem assisterande övningar som syftar till att ge musklerna som du använder i basövningen en skjuts.  Läs mer om fyrspliten här.

Båda beefcake-programmen bygger på en fyra veckors progression – varje vecka ökar belastningen, volymen och intensiteten i passen. Den femte veckan är en återhämtningsvecka.  Efter fem veckor börjar du om på vecka ett igen, nu förhoppningsvis med ökad belastning i övningarna. Det här programmet kan du köra så länge du tycker det är kul och du går framåt, men vi rekommenderar att du tränar minst tre cyklar det vill säga 15 veckor.

Hållfast kropp – ett förberedande program för dig som vill börja lyfta

Vill du börja lyfta tungt, är du ny på gymmet och inte vet hur du ska börja? Eller har du kommit av dig i träningen och behöver komma igång med igen? Tanken med träningspassen i Hållfast kropp är att de ska vara en låg tröskel att genomföra och att du ska kunna känna dig hemma på gymmet innan du börjar med tyngre skivstångsträning.

Det här är ett program för dig som vill komma igång med att träna med skivstång.

Programmet utgår från våra sex grundrörelser vi gör i vardagen – drag, press, böj, höftfällning, rotation och gång. Programmet är förberedande för att lyfta tyngre. I fas ett är passen indelade i cirklar, triset eller superset.

I Fas 2 introducerar vi basövningar med skivstång. När du tränat klart detta program är tanken att du är redo för att gå vidare och fokusera mer på skivstången, med syfte att öka styrkan i basövningar som knäböj, marklyft, bänkpress och stående press. Det här programmet har inga riktlinjer på hur många pass du ska träna per vecka, här är målsättningen att träna passen ett visst antal gånger. Läs om Hållfast kropp här.

Alla tre programmen laddas ner som en PDF. Det är inga förinskrivna/uträknade vikter efter ditt 1RM utan du får själv uppskatta vecka för vecka hur tungt du ska lyfta (men vi ger rekommendationer). I programmen ingår även våra tankar kring framgångsfaktorer som stress, sömn, kost, mål,kontinuitet och dokumentation av träningen.

En lyftardag 18 augusti

Många har hört av sig till oss om att ha en lyftarDAG istället för en hel helg. Så nu kör vi! Vi har bokat träningsstudion den 18 augusti. Under en heldag fördjupar vi oss i marklyft, knäböj och bänkpress sedan avslutar vi med bubbel och snacks.

Du får:

 • 1x två timmars lyftargrupp i knäböj: teori och praktik
 • 1x två timmars lyftargrupp i marklyft: teori och praktik
 • 1x två timmars lyftargrupp i bänkpress: teori och praktik
 • Mellanmål
 • Bubbel med snacks

För dig som älskar att lyfta, vill fila på din teknik och hänga tillsammans med andra starka kvinnor. Du behöver inte ha lyft länge men vi vill att du ska ha tränat marklyft, bänkpress och knäböj förut. Vi individanpassar upplägget utifrån gruppen.

Pris

2200 kronor per person.

Praktiskt

Lördag 18 augusti  10.00-20.00

Vi ses i Lofsangruppens studio på Rosenlundsgatan 32 i Stockholm.

Boka på [email protected]

Ny lyftarhelg 22-23 september

Och så en ny helg! Under två dagar kör vi tre stycken teknikgrupper i marklyft, knäböj och bänkpress samt en föreläsning och gemensam workshop om styrketräning, hållbar livsstil och programteori. Lördag kväll äter vi middag tillsammans till självkostnadspris och minglar i studion (valfritt). Söndagen avslutar vi med ett gemensamt träningspass.

Du får:

 • 1x två timmars lyftargrupp i knäböj: teori och praktik
 • 1x två timmars lyftargrupp i marklyft: teori och praktik
 • 1x två timmars lyftargrupp i bänkpress: teori och praktik
 • 1x träningspass tillsammans för hela kroppen
 • 1x föreläsning
 • Mellanmål båda dagarna
 • Lån av handduk och hygienprodukter i träningsstudion

För vem:

För dig som älskar att lyfta, vill fila på din teknik och hänga tillsammans med andra starka kvinnor. Du behöver inte ha lyft länge men vi vill att du ska ha tränat marklyft, bänkpress och knäböj förut. Vi individanpassar upplägget utifrån gruppen.

Pris

3000 kronor per person.

Boende

Ordnar du själv.

Mat

Du står för frukost, lunch och middag själv. Vi står för mellanmål och grymt häng.

Praktiskt

Lördag 22 september start klockan 10.00. Gemensam middag lördagen för de som vill cirka 19.00.

Söndag 23 September 9.00 – 13.00.

Vi ses i Lofsangruppens studio på Rosenlundsgatan 32 i Stockholm.

Boka

Skicka ett mejl till [email protected] Vi ses väl?!

Avsnitt 124 om noceboeffekten

I veckans poddavsnitt snackar vi om noceboeffekten – det vill säga motsatsen till placeboeffekten som innebär att negativa förväntningar hos en patient eller klient förvärrar hens symptom. Om någon säger till dig att du är lite skev så finns risken att du behandlar dig själv som en skev jäkel och börjar träna skevt också.

Sen blir det massa snack om våra träningsprogram också, och en del om Svankvinnan…

Hålltider:

0.00 Svankvinnan

9:20 Tre träningsprogram i vår webbshop, Bli en beefcake 3-split och 4 split, och Hållfast kropp.

19:04 Noceboeffekten

40:30 Placeboeffekten och lur-studie om roids

 

Här hittar du alla avsnitt av podden, glöm inte att recensera oss och att klicka på prenumerera i din podcast-app eller spelare! Du kan även lyssna på Spotify.